Wie zijn wij?

Veilingwinnaar organiseert al ruim 13 jaar dagelijks online veilingen en is gespecialiseerd in het veilen van horeca apparatuur, slagerij machines, bakkerij machines, fitness apparatuur en design meubelen.   Wij werken in opdracht van diverse opdrachtgevers, curatoren, handelaren en banken. Ons team van gemotiveerde...

Lees verder

Wie zijn wij? - Veilingwinnaar

Wie zijn wij?

Veilingwinnaar organiseert al ruim 13 jaar dagelijks online veilingen en is gespecialiseerd in het veilen van horeca apparatuur, slagerij machines, bakkerij machines, fitness apparatuur en design meubelen.

 

Wij werken in opdracht van diverse opdrachtgevers, curatoren, handelaren en banken.

Ons team van gemotiveerde medewerkers beschikt over specifieke kennis en vaardigheden met betrekking tot online veilingen, taxaties, logistiek, bedrijfsverhuizingen, met bezemschoon opleveren en nog veel meer.

 

Interesse in het laten verkopen van uw apparatuur of inventaris, neem dan nu contact met ons op.Kantooradres:
Vredeweg 18
1505HH Zaandam

Onze klantenservice is open tussen 09:00 en 16:30 uur.
E-mail: [email protected]

Rekeningnummer: t.n.v. Veilingwinnaar B.V.
IBAN: NL49 RABO 0104 3702 03
BIC: RABONL2U
KvK Amsterdam: 34298727
BTW Nummer: NL8192.44.132B01


Handleiding

Handleiding

HANDLEIDING Veilingwinnaar

Veilingwinnaar is een online veilingsite voor bedrijven en particulieren. Als u op zoek bent naar een specifiek product kunt u dit doormiddel van de categorieën, het veilingoverzicht en het gebruiken van trefwoorden in de zoekmachine vinden.

 • Aanmelden (Gratis aanmelden om te kunnen bieden).

 • Inloggen.

 • Bod plaatsen (normaal bod, autobod en 5 minuten regel).

 • Bekendmaking veilingwinnaars.

 • Betalen en ophalen.

 • Bezorgingsmogelijkheden.

 • Uw eigen profiel (tip mijn gegevens, mijn kavels en mijn facturen).

 • Iets te veilen? (voor opdrachtgevers).

 • Personeelsverkoop.


AANMELDEN

Nadat u zich aangemeld en bent geactiveerd controleren wij uw gegevens op juistheid.
Bij onjuiste vermeldingen of twijfel wordt de aanmelding geblokkeerd. Indien u van mening bent dat u onterecht bent geblokkeerd, bel dan met onze klantenservice of stuur een bericht naar [email protected]  Wij nemen dan contact met u op.


Waarom (gratis) aanmelden?
1.    Dit geeft u de mogelijkheid om een bod te plaatsen.
2.    U heeft de keuze om gratis via e-mail op de hoogte gehouden te worden van nieuwe veilingen.

Hoe werkt dit? 
U dient het aanmeldingsformulier in te vullen. Vervolgens krijgt u van ons een bevestigingsmail, hierin kunt u via de link uw aanmelding bevestigen.

INLOGGEN

U kunt pas inloggen nadat u zich heeft aangemeld (zie hierboven).

Hoe werkt dit? 
U voert uw e-mailadres en wachtwoord in (zoals opgegeven in het aanmeldformulier)en klikt op Inloggen, Als u ingelogd bent kunt u een bod plaatsen en heeft u toegang tot uw profiel: mijn gegevens, mijn kavels en mijn facturen. U kunt gebruik maken van de optie onthoud mijn login, wanneer u deze optie aanvinkt blijft u automatisch ingelogd! U wordt pas weer uitgelogd wanneer u op uitloggen klikt.

BOD PLAATSEN

Alle biedingen bij online veilingen van Veilingwinnaar zijn bindend en onherroepelijk. Lees hiervoor altijd goed de voorwaarden door. Er wordt u altijd door middel van één of meerdere kijkdagen of op afspraak de gelegenheid gegeven om de aangeboden kavels persoonlijk te (laten) inspecteren.

Elk bod wat u plaatst is exclusief veilingkosten en 21% BTW. Buitenlandse bedrijven (Bijv. Belgische BVBA’s betalen geen btw wanneer zij een geldig btw nummer doorgeven) Voor meer informatie zie onze
algemene voorwaarden.

U kunt op twee manieren een bod plaatsen:

 1. Handmatig bod 

U kunt een eenmalig bod plaatsen door de bied! button aan te klikken. Het bod is minimaal gelijk of hoger dan het openingsbod. De daarop volgende biedingen gaan met een minimale verhoging welke afhankelijk is van het huidige hoogste bod op het betreffende kavel.

 1. Autobod
   
  U kunt ook een automatisch bod plaatsen door de autobod button aan te klikken. Er komt dan een A achter het bod te staan. Het systeem biedt automatisch voor u tot het door u ingevoerde maximum. Ook uw automatisch bod wordt verhoogd via de onderstaande staffel. LET OP! Mocht u een autobod willen instellen en u heeft op dat moment het hoogste bod staan dan zal de autobod hier overheen gaan. U heeft al een autobod staan maar wilt deze verhogen? Dat kan! Verhoog het autobod naar een door u bepaald maximum.

TIP! Een autobod kunt u goed gebruiken tegen bieders die wachten tot het laatste moment, daarnaast hoeft u niet fysiek achter de pc te zitten.

5 minuten regel

Er geldt bij Veilingwinnaar de 5 minuten verlenging. Indien er in de laatste 5 minuten wordt geboden wordt de tijd met 5 minuten verlengd per kavel. De kavels die zijn verlengd staan dan op de laatste pagina van de veiling !

Refresh de pagina met de F5 button om actuele biedingen te zien. Indien het u teveel tijd gaat kosten, adviseren wij u om een autobod te plaatsen.


Min

Max

Verhoging

0,-

50,-

5,-

50,-

100,-

10,-

100,-

300,-

20,-

300,-

510,-

30,-

510,-

1030,-

40,-

1030,-

2530,-

50,-

2530,-

5030,-

100,-

5030,-

10030,-

250,-

10030,-

30530,-

500,-

De verhoging verloopt volgens de onderstaande staffel:

 

Voorbeeld: als het huidige bod van een kavel zich bevindt tussen € 50 en € 100,- wordt het volgende bod verhoogd met € 10,-.

.

.

Gunning: Indien het bod wordt geaccepteerd door de verkopende partij wordt het kavel u gegund.

Bieden vanuit het dashboard / mijn kavels: Let op. Altijd eerst op het kavel klikken en dan pas het bod plaatsen om te voorkomen dat u het bod op een ander kavel plaatst of dubbel op een kavel waarvan u al de hoogste bieder was.

KIJKDAG

Ons advies is om altijd gebruik te maken van een kijkdag bij een veiling om zelf de kavels te kunnen beoordelen.

BEKENDMAKING VEILINGWINNAARS

Na het sluiten van alle kavels binnen de veiling krijgen alle veilingwinnaars automatisch bericht.

Via dit automatische bericht komt u vrij eenvoudig bij de betaalmogelijkheid. Wel zo makkelijk voor u!


BETALEN EN OPHALEN

Als u de hoogste bieder bent na afloop van een veiling ontvangt u een email. Klik op de link in de email en volg de verdere stappen. Om uw factuur te verkrijgen dient u een keuze te maken tussen ophalen/verzenden en de betaalwijze. Pas hierna kunt u uw factuur downloaden als PDF bestand met daarop het ophaaladres en datum/tijdstip. Uw factuur is dan ook ten alle tijde te downloaden middels uw dashboard.

Ophaaladres vindt u op uw factuur als u voor ophalen heeft gekozen bij het stappenplan. Het factuur vindt u als u bent ingelogd. Dashboard / mijn gewonnen veilingen / download factuur.

Betalen met creditcard is niet mogelijk !

Kunt u niet via Ideal betalen dan kunt u het ook via een bankoverschrijving doen met onderstaande gegevens.

Rek. Nr.: NL 49 RABO 0104 3702 03
T.n.v.: Veilingwinnaar B.V.
O.v.v.: uw factuur- en klantnummer

Ook kunt u op de ophaaldag pinnen. Laat voor grote bedrag
en eventueel (eenmalig) uw limiet verhogen.

Mocht u onverhoopt uw gewonnen kavel niet betalen en ophalen, dan brengen wij onze kosten bij u in rekening via incassobureau Certin. Deze kosten bestaan uit veiling kosten, schadevergoeding en opslagkosten. Dit exclusief B.T.W.

LET OP! Contant betalen is niet mogelijk i.v.m. de veiligheid van onze veilingmeesters.

De factuur geldt tevens als ophaalbewijs tijdens de ophaaldag. Vergeet deze niet! Bij het ophalen van uw kavel dient u zelf voor voldoende mankracht, gereedschap en vervoer te zorgen. De medewerkers van Veilingwinnaar zijn niet beschikbaar als mankracht.

Tijdens een kijkdag kunt u de kavels bezichtigen en indien mogelijk de kavels testen. Mocht u dan iets aantreffen dat niet overeenkomt met de omschrijving of foto dan kunt u alleen op deze dagen een melding maken, vervolgens wordt hier met alle redelijkheid naar gekeken.

Na de ophaaldag is het niet meer mogelijk om te reclameren over gebreken, compleetheid, aantallen, werking, bruikbaarheid, verkoopbaarheid van een kavel. Zoals u kunt nalezen in de
algemene voorwaarden worden de kavels zonder garantie verkocht.

BEZORGING

Bent u niet in staat om de kavels zelf af te halen? Dan dient u zelf direct na afloop van de veiling een transportbedrijf in te schakelen. Wij bieden u een keuze aan, uiteraard bent u vrij om een ander in dienst te nemen voor uw verzending.

Geerligs Transport                

Vraagt u op tijd een offerte aan voor uw verzending, deze bedrijven moeten uw aanvraag inplannen tussen hun eigen transport afspraken. Geerligs Transport staat los van Veilingwinnaar. 

LET OP! Als wij de betaling niet ontvangen hebben op de ophaaldag dan kunnen wij de kavel(s) niet meegeven aan het transportbedrijf. U draagt zelf de verantwoordelijkheid voor het correct en compleet afhalen van uw kavel, ook als u een transportbedrijf inschakelt.

Veilingwinnaar verzorgt geen transport of verzending middels de post.

UW EIGEN PROFIEL

Als u ingelogd bent vindt u onder de knop ‘mijn dashbord’ de volgende gegevens:

 • Mijn kavels. Hier wordt een overzicht getoond van de kavels waarop u geboden heeft en/of die u volgt. Hierin kunt u de status van deze kavels, uw biedingen en biedingen van anderen volgen.  

De status van de kavels wordt aangegeven in 2 kleuren:

Blauw: Een kavel waarvan u de hoogste bieder bent.
Rood: Let op! U bent niet meer de hoogste bieder van dit kavel.

Mijn kavels is zeer handig wanneer u in 1 oogopslag de biedingen op verschillende kavels wilt zien. Let erop dat u eerst naar de pagina van de kavel gaat en daar het bod uitbrengt.

 • Mijn gewonnen veilingen. Hier kunt u uw facturen downloaden en printen. Hier staan alle kavels in waarvan u de hoogste bieder bent, u kunt hier de keuze maken tussen ophalen of verzenden/bezorgen van uw gewonnen kavels. Tevens kunt u de status zien van uw facturen. Standaard staat de status op Proforma (voorlopig). Nadat u de keuze heeft gemaakt tussen het ophalen of het laten verzenden van de door u gekochte kavels verandert de status in Confirm (bevestigd). Hoe komt u aan uw factuur? -> Ga naar: Dashboard / mijn gewonnen veilingen / download factuur.

 • Mijn profiel. Hier kunt u uw gegevens wijzigen (bijvoorbeeld als u verhuisd bent).


IETS TE VEILEN

Wanneer u iets te veilen heeft kunt u dat hier aangeven. Kijkt u 
hier voor meer informatie en de voorwaarden.

PERSONEELSVERKOOP

Uw bedrijf gaat verhuizen en op de nieuwe locatie krijgt u een nieuwe inrichting. De oude inrichting en apparatuur wilt u verkopen, maar ook het personeel heeft interesse. Veilingwinnaar kan een interessante veiling voor uw personeel verzorgen. Meer weten? 
[email protected]

NIET GEVONDEN WAT U ZOCHT?

Mail uw vraag naar 
[email protected]

Veilingwinnaar wenst u veel plezier met bieden!

 Belangrijke wijziging voor toestemming voor cookies voor Advertenties en Social Media. Bekijk wat wij gebruiken als we de cookie plaatsen op onze cookie statement pagina.

Als je niet wil dat jouw internetgedrag voor deze doeleinden gebruikt wordt, wijzig dan de Cookie-instellingen.

Instellingen aanpassen