Wie zijn wij?

Veilingwinnaar organiseert al ruim 13 jaar dagelijks online veilingen en is gespecialiseerd in het veilen van horeca apparatuur, slagerij machines, bakkerij machines, fitness apparatuur en design meubelen.   Wij werken in opdracht van diverse opdrachtgevers, curatoren, handelaren en banken. Ons team van gemotiveerde...

Lees verder

Handleiding - Veilingwinnaar

Handleiding

Veilingwinnaar is een online veilingsite voor bedrijven en particulieren. U kunt in het aanbod zoeken via de categorieën, het veilingoverzicht en/of een trefwoord.

Aanmelden

Waarom (gratis) aanmelden?

1. Dit geeft u de mogelijkheid om een bod te plaatsen.
2. U heeft de keuze om gratis via e-mail op de hoogte gehouden te worden van nieuwe veilingen.

Hoe werkt dit?
U dient het aanmeldformulier in te vullen. Vervolgens krijgt u van ons een bevestigingsemail, hierin kunt u via een link uw aanmelding bevestigen.

Inloggen

U kunt pas inloggen nadat u zich heeft aangemeld (zie hierboven).

Hoe werkt dit?
U voert uw e-mailadres en wachtwoord in (zoals opgegeven in het aanmeldformulier)en klikt op het inlog icoontje

Als u ingelogd bent kunt u een bod plaatsen en heeft u toegang tot uw profiel: mijn gegevens, mijn kavels en mijn facturen.

U kunt gebruik maken van de optie onthoud mijn login. Wanneer u deze optie aanvinkt blijft u automatisch ingelogd! U wordt pas weer uitgelogd wanneer u op uitloggen klikt.

Bod plaatsen

Elk bod wat u plaatst is onherroepelijk en exclusief veilingkosten en BTW 21%. Buitenlandse bedrijven (Belgische BVBA’s betalen geen btw wanneer zij een geldig btw nummer doorgeven) Voor meer info zie onze algemene voorwaarden.

1.

Normaal bod - U kunt een eenmalig bod plaatsen door de bied! button aan te klikken. Het bod is minimaal gelijk of hoger dan het openingsbod. De daarop volgende biedingen gaan met een minimale verhoging welke afhankelijk is van het huidige hoogste bod op het betreffende kavel. De verhoging verloopt via de onderstaande staffel.

Huidig hoogste bod
Min - Max
verhoging
0 50 5
51 100 10
101 300 20
301 500 30
501 1000 40
1001 2500 50
2501 5000 100
5001 10000 250
10001 50000 500
50001 > 50001 1000
Bedragen in Euro’s.
2. Autobod! - U kunt ook een automatisch bod plaatsen door de autobod button aan te klikken Het systeem biedt automatisch voor u tot het door u ingevoerde maximum. Ook uw automatisch bod wordt verhoogd via bovenstaande staffel. Let u wel op: Mocht u een autobod willen instellen en u heeft op dat moment het hoogste bod staan dan zal de autobod hier overheen gaan. Een autobod opnieuw instellen is niet mogelijk, u zal dan moeten wachten totdat de maximum is bereikt van uw bestaande autobod. Hierna kunt u opnieuw een autobod instellen met een verhoogde maximum bedrag.
TipEen autobod kunt u goed gebruiken tegen bieders die wachten tot het laatste moment, als de veiling bijna is afgelopen. Daarnaast hoeft u niet fysiek achter de pc te zitten.
3. Koop nu! (een koopnu is optioneel en dus niet bij elk kavel mogelijk)
-Met de koop nu optie kunt u zichzelf de status van veilingwinnaar toe-eigenen voor dit kavel. U bent dus direct de koper van dit kavel met deze optie. Dit kavel is dus met 100% zekerheid van u.
Let op! Bij hoger normaal bod of automatisch bod komt de koop nu optie te vervallen.

Betalen en ophalen

Na het sluiten van een veiling krijgt u een proformafactuur (voorlopig) per e-mail toegezonden. Hierna moet u de keuze maken of u uw gewonnen kavel(s) wilt komen ophalen of wilt laten verzenden / bezorgen.

Vooraf aan de ophaaldag dient u het totale factuurbedrag te hebben overgemaakt op:

Rek. Nr.: 1043.70.203 (Rabobank)
T.n.v.: Stichting Derdengelden Veilingwinnaar
O.v.v.: uw factuur- en klantnummer

Ook kunt u op de afhaaldag contant betalen (tot EUR 1000). Het is ook mogelijk te pinnen. Laat voor grote bedragen eventueel (eenmalig) uw limiet verhogen.

De factuur geldt tevens als ophaalbewijs op de ophaaldag. Neem deze dus mee! Bij het ophalen van uw kavel dient u zelf voor voldoende mankracht, gereedschap en vervoer te zorgen. De ophaalgegevens zoals adres en datum/ tijdstip worden u toegezonden. De medewerkers van Veilingwinnaar zijn niet beschikbaar als mankracht.

Tijdens een kijkdag en/of ophaaldag kunt u de door u aangekochte/gewonnen kavels testen (indien mogelijk), tevens kunt u op deze dagen de kavels bekijken. Mocht u dan iets aantreffen dat niet overeenkomt met de omschrijving of foto dan kunt u alleen op deze dagen er melding van maken en wordt er met alle redelijkheid naar gekeken.

Na de ophaaldag is het niet meer mogelijk om te reclameren over gebreken, compleetheid, aantallen, werking, bruikbaarheid, verkoopbaarheid van een kavel. Zoals u kunt nalezen in de algemene voorwaarden worden de kavels zonder garantie verkocht.

Bezorging

U kunt via www.hubhub.nl een bezorgofferte opvragen vanaf het moment dat een veiling met foto’s staat aangekondigt. Mocht u verschillende kavels hebben gewonnen/gekocht en een offerte hebben ontvangen over de gewonnen/gekochte dan dient u minimaal 24 uur voor de ophaaldag een akkoord hebben gegeven over de offerte. Dit heeft te maken met het inplannen van het transport.

Vergeet u niet tijdig ook het factuur van Veilingwinnaar te betalen, mocht het bedrag op de ophaaldag nog niet zijn overgeschreven dan wordt het niet meegenomen door HubHub Transport. Is de offerte niet naar uw wens dan dient u deze kavel/kavels zelf op te halen of een alternatief transportbedrijf in te schakelen.

Verzekering (bij verzenden en bezorgen)
Uw kavels worden vervoerd met de grootst mogelijke zorg. Sommige kavels zijn tijdens transport echter kwetsbaarder dan andere. Denk hierbij aan elektrische apparaten, computer toebehoren, aardewerk en sieraden. In zulke gevallen is het verstandig om via HubHub ook een transportverzekering af te sluiten.

Uw eigen profiel

Uw profiel is alleen zichtbaar als u ingelogd bent

 • Mijn gegevens
  De mogelijkheid tot het wijzigen van uw persoonlijke gegevens.

 • Mijn kavels
  Hier wordt een overzicht getoond van de kavels waarop u geboden heeft en/of die u volgt. Hierin kunt u de status van deze kavels, uw biedingen en biedingen van anderen volgen.

  De status van de kavels in Mijn kavels wordt aangegeven in 3 kleuren. Uitleg van de kleuren:
  Groen : Een kavel waarvan u de hoogste bieder bent.
  Oranje: U volgt dit kavel.
  Rood : Let op! U bent niet meer de hoogste bieder van dit kavel.

  Mijn kavels is zeer handig wanneer u in 1 oogopslag de biedingen op verschillende kavels wilt zien. Daarnaast kunt u vanuit dit overzicht direct bieden op de kavels.

 • Mijn facturen
  Hier kunt u uw facturen downloaden en printen. Na het sluiten van een veiling waarbij u het hoogste bod heeft uitgebracht op een of meerdere kavels kunt u hier de keuze maken tussen ophalen of verzenden / bezorgen van uw gewonnen kavels.

  Tevens kunt u de status zien van uw facturen. Standaard staat de status op Proforma (voorlopig). Nadat u de keuze heeft gemaakt tussen het ophalen of het laten verzenden van de door u gekochte kavels verandert de status in Confirm (bevestigd).

RSS Feeds

RSS Feeds zijn bij Veilingwinnaar geheel gratis.

Wat kunt u hiermee?
Een RSS Feed is een hulpmiddel om uzelf op de hoogte te houden van een bepaald product / kavel. Wanneer zo’n specifiek product / kavel nieuw op de site wordt aangeboden krijgt u automatisch bericht.

Hoe werkt dit?
U selecteert een RSS Feed op de homepage. (Links bovenin)

Wat kun je met RSS?
RSS leent zich zeer goed voor het uitwisselen van content. Een computer kan het tekstbestand opvragen, interpreteren en op een bepaalde manier aan een gebruiker presenteren.

De RSS feeds van Veilingwinnaar
Veilingwinnaar biedt RSS feeds per subcategorie aan. Wanneer een kavel wordt aangeboden op één van de veilingen wordt deze toegevoegd aan de feed van de desbetreffende subcategorie. U kunt RSS Feeds selecteren op de homepage.

Alerts

Wat is een alert
Een Alert houdt u per email op de hoogte wanneer een eerstvolgende veiling van start gaat of wanneer u de mogelijkheid heeft om te bieden op een bepaald kavel uit een eerstvolgende veiling. Daarnaast is het ook mogelijk een alert in stellen voor een subcategorie, u wordt dan per e-mail op de hoogte gehouden als er een nieuw kavel in de betreffende subcategorie online komt.

Eerstvolgende veiling alert
U wordt op de hoogte gebracht wanneer de eerstvolgende veiling van start gaan en u kunt bieden. Deze veilingen staan onder het kopje eerstvolgende veilingen. U kunt een alert aanzetten d.m.v. het aanklikken van het envelopje (achter de betreffende eerstvolgende veiling) en het invoeren van uw e-mailadres. U krijgt een e-mail zodra de veiling start.

Kavel alert
U wordt op de hoogte gebracht wanneer u kunt bieden op een bepaald kavel uit een eerstvolgende veiling. U kunt het alert aanzetten bij de kaveldetails van het betreffende kavel.

Subcategorie alert
Wanneer er een nieuw kavel online komt in de door u gekozen subcategorie krijgt u een alert e-mail. Bijv. Subcategorie BMW. U klikt op de hoofdcategorie Auto’s en klikt op het envelopje achter de subcategorie BMW. Wanneer u uw emailadres invoert wordt u automatisch op de hoogte gehouden als er een nieuw kavel in deze categorie wordt toegevoegd.

De alert optie kunt u weer uitschakelen bij Mijn gegevens – wijzigen.

Iets te veilen

Wanneer u iets te veilen heeft kunt u dat hier aangeven. Kijkt u hier voor meer informatie en de voorwaarden.

Personeelsverkoop

Uw bedrijf gaat verhuizen en op de nieuwe locatie krijgt u een nieuwe inrichting. De oude inrichting en apparatuur wilt u verkopen, maar ook het personeel heeft interesse. Veilingwinnaar kan een interessante veiling voor uw personeel verzorgen.
Meer weten? [email protected]

Niet gevonden wat u zocht?

Mail uw vraag naar [email protected]

Veilingwinnaar wenst u veel plezier met bieden!

Iets voor u?

Fysio loopband SciFit AC5001 Fysio loopband SciFi Huidig bod:
€ 200,- A

Belangrijke wijziging voor toestemming voor cookies voor Advertenties en Social Media. Bekijk wat wij gebruiken als we de cookie plaatsen op onze cookie statement pagina.

Als je niet wil dat jouw internetgedrag voor deze doeleinden gebruikt wordt, wijzig dan de Cookie-instellingen.

Instellingen aanpassen